Rijles in Hoogeveen, Meppel en Zwolle
email rijschool   info@rijschoolnoordwest.nl   -   bel autorijschool NoordWest   06 4024 8699
01

Rijschool Meppel

Al generaties lang kijken jongeren er naar uit om op een dag zelfstandig te kunnen autorijden. Kan jij ook bijna niet wachten tot het zover is? Dan is het handig om te weten dat, hoewel je al op 16,5-jarige leeftijd mag beginnen met lessen, je pas examen mag doen als je 17 bent. En als je voor je 18e slaagt, dan moet je tot je 18e met een coach naast je in de auto rijden. Niet sexy, wel veilig. Want autorijden is een serieuze zaak.

Veilig leren autorijden bij de beste rijschool van Meppel

De voordelen van kunnen autorijden zijn groot. Het vergroot je actieradius en je bent niet langer afhankelijk van openbaar vervoer, eindeloze fietstochten of volwassenen die je willen rijden. De vrijheid lonkt. Het klinkt fantastisch. En dat is het ook. Maar voordat je daarvan kan genieten, moet je nog het een en ander leren. Niet alleen moet je de auto en zijn eigenaardigheden leren kennen, ook de positie van auto’s ten opzichte van andere verkeersdeelnemers vraagt behoorlijk wat stuurmanskunst.

Om veilig te kunnen autorijden is het verstandig de kracht, impact en snelheid van de auto niet te onderschatten. In veel opzichten is autorijden echt iets anders dan fietsen of zelfs brommer rijden. Met een auto neem je als verkeersdeelnemer een veel bredere plek in op de weg, en ook je positie in en de manier van bewegen door de ruimte is echt anders. Dat is even wennen, maar je kunt het leren. En hoe meer ontspannen jij je tijdens de rijlessen voelt, hoe beter je je kan focussen op het leren kennen van de auto en het autorijden, en hoe sneller je het onder de knie hebt.

Ontspannen lessen bij een geschikte rijschool in Meppel

En dat is nu juist wat de rijlessen bij onze rijschool in Meppel kenmerkt. Wij werken met geduldige instructeurs, die er zijn voor jou. Echt goed en zelfverzekerd rijden leer je met ervaring, maar de basis daarvoor, die leggen we samen tijdens de rijlessen. Wij begrijpen dat ieder begin moeilijk is, en dat het best spannend kan zijn om meteen in het diepe gegooid te worden. Maar wij begeleiden je van je eerste rijles tot en met het rijexamen. En maak je een foutje? Geen punt. Heb je vragen? Ook geen probleem, wij beantwoorden ze graag.

Bij dé rijschool van Meppel en omstreken snappen we dat niet iedereen hetzelfde is of hetzelfde reageert. De een is nu eenmaal zelfverzekerder dan de ander, of is al ervarener in het verkeer. Verschil mag er zijn. Misschien ben je heel jong als je begint met lessen (het mag al op 16,5-jarige leeftijd), of heb je last van faalangst? Onze instructeurs stemmen hun lessen af op jou, om jou zo optimaal mogelijk te begeleiden. Zo heeft een van onze instructeurs de cursus Faalangst bij de Verkeersacademie met goed gevolg afgelegd, en worden de lessen bijvoorbeeld extra gestructureerd aangeboden bij leerlingen met ADHD.

Verschillende lespakketten bij onze rijschool in Meppel

Ons gezamenlijke doel is dat jij, zeker van je eigen kunnen, veilig en zelfstandig kunt autorijden. Dé rijschool van Meppel heeft daarvoor diverse lespakketten samengesteld, bestaande uit een x aantal lessen en het standaard rijexamen. Daarnaast kunnen de pakketten op maat naar believen worden aangepast door bijvoorbeeld losse eenheden zoals een tussentoets toe te voegen, of het standaard rijexamen te vervangen door een aangepast examen. Op de website hebben we de mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Naast het CBR-examen is er een examen speciaal voor leerlingen met faalangst. Maar ook als jij al eens gezakt bent en dat maakt je onzeker, dan is er een aangepast examen. Dat is het staatsexamen (in jargon: BNOR-examen – Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid). De rijvaardigheidseisen zijn hetzelfde, maar er wordt bijvoorbeeld wat meer examentijd uitgetrokken, zodat er ruimte is om tussentijds te stoppen als de situatie (lees: zenuwen) daarom vraagt. En de examinator zal extra zijn best doen jou op je gemak te stellen. Kortom, bij de aangepaste examens wordt wat meer rekening gehouden met jouw gemoedstoestand, en dat kan net het verschil maken.

Dé rijschool van Meppel, vlot en veilig

Is maandenlang lessen niets voor jou? Ben jij meer het type voor de snelle, intensieve training of past dat beter in je planning? Dan is de spoedopleiding van onze rijschool in Meppel misschien iets voor jou. Voorwaarde om hiervoor in te schrijven is wel dat je al in het bezit bent van het theoriediploma. Voor meer informatie hierover, of over de andere lespakketten, kun je ons bereiken via het contactformulier op de website.

Rijschool NoordWest

Heb je er, na het lezen van deze informatie, al helemaal zin in gekregen, maar is Meppel voor jou niet zo handig? Gelukkig geeft Rijschool NoordWest ook rijles in de omgeving van Zwolle en Hoogeveen. Kijk op onze website voor meer informatie.

Weet jij genoeg en wil je nu weleens echt met lessen beginnen? Schrijf je dan snel in op onze website, en voor je het weet kan jij de weg op.